Terrazzo renovatie Beverly Hills

Vloeren & Terrazzo


Er is weer een bijzonder project aan de gang, er is namelijk een villa in Beverly Hills gerenoveerd. Het speciale hieraan is dat er wordt verwezen naar de historische afbeeldingen om het huis dichter bij de oorspronkelijke constructie te brengen.

“De dialoog met de bestaande omstandigheden vormde het uitgangspunt voor het ontwerp”, aldus de architecten. “De renovatie probeerde zorgvuldig enkele van de kenmerken en materialen te herstellen die werden gevonden, ofwel nog steeds aanwezig of getoond op oude foto’s”, eraan toevoegend dat het huis enkele “ongelukkige transformaties” had ondergaan.

Bij de entree ontdekten de architecten een bestaande waterpartij, die in de loop der jaren buiten gebruik was geraakt. Ze maakten ook van de gelegenheid gebruik om een monumentale toegangsdeur te restaureren die was ingekort. “Een verlaten vijver bij de ingang werd hersteld en de originele houten deur van twee meter met een hoge spiegel werd vervangen door een 5,5 meter hoge draaiende glazen deur”, legt het team uit.

De renovatie opent de begane grond en transformeert een voorheen gesloten keuken. De vernieuwde keuken en eetkamer kijken uit op de royale achtertuin en het zwembad, die toegankelijk zijn via glazen schuifdeuren.

“De keuken en het eetgedeelte werden geopend en uitgebreid tot één doorlopende ruimte langs de hoofdas van de woning”, aldus de architecten. “Een groter terras voor deze hoofdruimte zorgde voor wonen en dineren binnen en buiten, een essentieel kenmerk van de architectuur in Zuid-Californië uit die periode”, voegde ze eraan toe. De eerste verdieping beschikt ook over een aparte woonkamer, evenals een logeerkamer.

Boven werd de primaire slaapkamer opnieuw geconfigureerd, waarbij de muur op het zuiden werd geopend om een lay-out te creëren waardoor de slaapkamer en de badkamer beide natuurlijk licht ontvangen. Met deze nieuwe configuratie komen glazen schuifdeuren van elke ruimte uit op een terras, dat uitkijkt op het zwembad beneden. Deze muur was oorspronkelijk gebouwd zonder ramen, met slechts een paar deuren die naar buiten leidden. Er werd ook gekozen voor het materialenpalet om te verwijzen naar de stijl van het midden van de eeuw, met keuzes zoals terrazzovloeren, donker getint hout en decoratieve steenaccenten. Op de begane grond is het terrazzo origineel en werd het eerder gerestaureerd dan vervangen.

“Het terrazzo, de tegel, het hout en het gecanneleerde glas drukken het oorspronkelijke karakter van deze woning uit”, zegt de studio, die in 1991 werd opgericht door Gerhard Heusch.

 

 

Brillon, J. (2022, 29 maart). Heusch restores Beverly Hills home to honour original design. Dezeen. Geraadpleegd op 20 juni 2022, van https://www.dezeen.com/2022/03/29/heusch-beverly-hills-mid-century-home-renovation/

 

Sla op als favoriet

Schrijf je nu ook in voor onze nieuwsbrief!