Terrazzo studio

Vloeren & Terrazzo


In Oost-Londen is er een nieuwe studio en werkplaats ontworpen, met muren gemaakt van groen terrazzo dat is versmolten met de tropische beplanting van de tuin. Allereerst was het plan om een nieuwe werk- en ontspanningsruimte toe te voegen in de tuin van de flat met één slaapkamer in Hackney. De Terrazzo Studio is gelegen aan het noordelijke uiteinde van de tuin, terugkijkend naar de achtergevel van het drie verdiepingen tellende Victoriaanse terras. De structuur met één verdieping nestelt zich onder bestaande bomen en is volledig bekleed met een bosgroen terrazzo dat is gekozen om het te laten versmelten met het weelderige landschap.

“Het project was bedoeld om een tropische oase te bieden in het midden van een Victoriaans terras en werd geïnspireerd door een ontwerp- en onderzoek reis naar Mexico”, legt de architect Robinson uit, “met tropische beplanting over het microcement en het witte grindpad dat naar het gebouw leidt.”

Het gebouw bestaat uit twee afzonderlijke maar aangrenzende kamers, met de studioruimte aan de voorzijde en een werkplaats daarachter. De op maat gemaakte terrazzobekleding wikkelt zich rond de structuur en strekt zich uit tot in de studioruimte. Gekleurde vlekjes gemengd in de bewerkte steen vullen de rest van het materiaalpalet aan en geven de oppervlakken een willekeurig uiterlijk dat aansluit bij de beplanting. De studio bevat een bureau van gebeitst kurk dat de breedte van één muur overspant. Een kleine raam aan de achterzijde van de ruimte en glazen deuren aan de voorzijde zorgen voor een mooi uitzicht naar de tuin.

Beglazing in donkergrijze aluminium kozijnen aan drie zijden van de studio laten veel natuurlijk licht binnen. De ruimte is tevens verbonden met een buitenterras met een op maat gemaakte betonnen bank en plantenbak met daarin tropische palmbomen.” interne gebouw en de externe omgeving,” voegde Robinson eraan toe. De werkplaatsruimte is weggestopt achter de studio en toegankelijk via een deur verborgen in de geribbelde terrazzobekleding. De smalle ruimte bevat een wastafel en opbergruimte voor gereedschap, waaronder inbouwkasten en een groot ophangbord. Een daklicht vult de ruimte met daglicht en water voor de gootsteen wordt geleverd door een regenton naast het gebouw.

 

Griffiths, A. (2022, 12 februari). Tim Robinson’s Terrazzo Studio provides a “tropical oasis” in a London Garden. Dezeen. Geraadpleegd op 20 juni 2022, van https://www.dezeen.com/2021/04/11/terrazzo-studio-tim-robinson-london-garden/

Sla op als favoriet

Schrijf je nu ook in voor onze nieuwsbrief!