Het eerste vijfsterren superior hotel in Antwerpen aan het Mechelseplein is afgewerkt met een nieuw akoestische product van het Belgische Triplaco. Het verbouwde complex bevat 108 kamers, vier restaurants, een Spa en een fitness. Op diverse wanden en vooral bij plafonds is het geluiddempende plaatmateriaal toegepast.

Bouwhistorische elementen

Het superior hotel bij de Antwerpse botanische tuin is de vijfde in België. AIDarchitecten heeft er, na uitgebreide historische vooronderzoeken, samen met de opdrachtgevers voor gezorgd dat de bouwhistorische elementen perfect geïntegreerd konden worden, aangevuld met sobere elementen in de afwerkingen waarbij de plafonds een prominente plek innemen.

Nieuwe Spa

Voor het akoestisch klimaat in het nieuwe Spa-gebouw werd gekozen voor gegroefde bekleding Gs w. uitgevoerd in hoogwaardig decoratieve akoestische panelen, geschikt voor toepassing in vochtige ruimten. Het bestaat uit een een zwarte hydrofobe PET-kern en een watervaste PUR verlijming.

Voor de toplaag is gekozen voor hoogwaardig eiken fineer van Decospan (Woodcoustics). De groeven zijn 2.8mm breed en 4mm diep. Dankzij de montage op een lattenwerk gevuld met 50mm steenwol wordt een wandabsorptie van AlphaW 0.95 bereikt.

Gymzaal

Ook in de gymzaal en kleedkamers kunnen de gasten in alle rust komen trainen dankzij een akoestisch houten verlaagd plafond voorzien van gegroefde type Db T&G planchetten. De samenstelling van deze planken is een hoogwaardige kern van zwarte vochtwerende MDF, eveneens afgewerkt met een eiken fineer.
De mogelijkheden zijn gebaseerd op een samenwerking met Decospan en Print Acoustics, een divisie van Triplaco. Dit is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen op basis van het Helmholtz-principe waarmee de resonantie sterk afneemt.

 

  • Naam locatie: Botanic Sanctuary Antwerp
  • Opdrachtgever: Iret Development
  • Ontwerp: AIDarchitecten
  • Verwerker: Tecnospace
Download de gratis Mebest-app