De zestiende editie van de jaarlijkse uitgave van de VMRG, de brancheorganisatie voor metalen gevelbouw, is verschenen. Façades 2024 is een bundel van ­inspirerende en gedurfde projecten die recent ­opgeleverd zijn. Ben van Berkel, architect en oprichter van UNStudio, ontving het allereerste exemplaar uit ­handen van Henk Zoontjens, directeur bij de VMRG. Op de cover van Façades 2024 is ODE Apartments, het appartementendeel van City Campus op het Amsterdamse Oosterdokseiland te bewonderen.

Tekst: Matthijs Pronker
Fotografie: David Pronker

In City Campus komen wonen, werken en uitgaan samen. De internationale allure van dit prestigieuze project is voor een groot deel te danken aan de detaillering van de gevels, die volgens de architect de enorme omvang van het gebouw reduceren en de glinstering van het water en de lucht weerspiegelen.

Façades 2024 bestaat uit 216 pagina’s met uiteen­lopende gevelbouwprojecten waarbij VMRG-bedrijven betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in utiliteitsbouw-, woningbouw-, renovatie-, trans­formatie- en zon­werings­projecten. Bij elk project staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is.

Op de foto: Ben van Berkel (rechts)ontvangt eerste Façades 2024 uit handen van Henk Zoontjens, directeur VMRG

Download de gratis Mebest-app