Eind april tekenden de maatschappelijke vastgoedbeheerder NV Zeedijk en restauratieaannemer Nico de Bont de overeenkomst voor het renoveren van twee historische panden aan de Zeedijk in Amsterdam. De panden Zeedijk 63 – bekend van Café ’t Mandje – en Zeedijk 80 worden op duurzame wijze onder handen genomen. In mei begon Nico de Bont met de werkzaamheden die naar verwachting eind dit jaar worden afgerond.

Restauratie iconische panden aan de Zeedijk

Restauratie iconische panden aan de Zeedijk

Het bijna 100 jaar oude Café ’t Mandje is een begrip in Amsterdam en daarbuiten. Het historische pand uit 1760 ondergaat enkele kleine ingrepen op de benedenverdieping. De eerste verdieping wordt ingericht als museum over de vrouw die het café in 1927 opende: Bet van Beeren. Aan de achterzijde komt een vergaderruimte. De grootste ingrepen vinden plaats op verdieping 2, 3 en 4. Op elk van deze etages komt een logement. De kozijnen en de vensters worden vervangen en het dak geïsoleerd.

Het pand aan Zeedijk nummer 80 daterend uit 1887 wordt in dezelfde lijn aangepakt. Beide panden worden gasloos en alle materialen zijn gebaseerd op biologische grondstoffen.
Dit levert een flinke CO2-reductie op en de natuurlijke materialen blijken positief op het gebied van isolatie, akoestiek, brandwerendheid en vochthuishouding.

Download de gratis Mebest-app