Het begrip betonlook keert bij zeer veel fabrikanten terug en zo ook bij Mortex, een product van BEAL uit het Belgische Fernelmont. Al meer dan dertig jaar is dit een van de favoriete tovermiddelen van architecten en ­decoratiespecialisten die houden van het effect van ‘gepolijst beton’. Mortex zoekt een plek op de Nederlandse markt als technisch product op basis van natuurlijke kalk en componenten van hoogwaardige kwaliteit. Dankzij de geringe dikte en waterdichtheid, kent deze sterke minerale pleister tal van toepassingen, zowel binnen als buiten.

Het bedrijf beveelt het aan voor het waterdicht maken van kelders en inpandige zwembaden. Tevens blijkt het de ideale coating voor badkamers, muren, ­plafonds, trappen, vloeren en keukenwerkbladen. Het past zich flexibel aan elk type ondergrond aan en kan worden ­verwerkt in superdunne lagen. Ook voor renovatieprojecten valt het rechtstreeks aan te brengen op bestaande tegels of andere materialen. Dat vermindert zwaar werk, bespaart tijd en beperkt de hoeveelheid afval aanzienlijk.

De waaier van 64 tinten wordt regelmatig aangevuld met exclusieve trendkleuren. De nieuwste toevoegingen zijn Nude (natuurlijk en elegant), Coral (levendig), Amara (warm) en Oat (zacht), telkens in vier intensiteiten (van donker tot licht). Met in totaal 96 unieke tinten biedt het BEAL-kleurenpalet heel wat inspiratie. Ook voor de afwerking kan worden gekozen uit verschillende mogelijkheden: van een glad en homogeen oppervlak tot meer structuur of nuances, met in het bijzonder keuze uit vijf verschillende korrels.

Download de gratis Mebest-app