Kennispapers

Onze technisch adviseurs komen tijdens hun werkzaamheden veel voorkomende problemen tegen. Daarom ontwikkelen wij kennispapers die u informeren over de mogelijke risico’s in uw werk. Hieronder ziet u alle kennispapers van de sector Afbouw. De kennispapers zijn gratis en direct te bekijken. Als u op een titel van een kennispaper klikt, kunt u meer lezen over de kennispaper. U kunt de kennispaper downloaden door op de link onderaan de tekst te klikken. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Volg ons op social media!

TBA kennispaper 1 Dekvloeren met ingefreesde vloerverwarming afwerken: goed idee of toch niet?

Steeds vaker worden bestaande dekvloeren alsnog voorzien van vloerverwarming, bijvoorbeeld om een woning meer duurzaam te maken of simpelweg vanwege een behoefte aan comfort. Dit gaat vaak in combinatie met een nieuwe vloerafwerking, zoals ook door onze branche wordt geleverd. De vraag ontstaat dan: gaat deze ‘nieuwe’ methode van aanbrengen tot problemen leiden?

Bent u benieuwd naar het antwoord? De TBA-kennispaper 1 Dekvloeren met ingefreesde vloerverwarming afwerken: goed idee of toch niet? gaat hier dieper op in. Klik op de link hieronder om achter het antwoord te komen!

Download hier TBA kennispaper 1 Dekvloeren met ingefreesde vloerverwarming afwerken: goed idee of toch niet? (PDF) >>

TBA kennispaper 2 Houten platen als eerste plaatlaag achter een gipsplaat

Met enige regelmaat wordt het TBA uitgenodigd op projecten met schades waarbij gipskartonplaten op een houten plaat gemonteerd worden. Hiermee wordt bedoeld dat op het metalen frame eerst een laag houten platen wordt bevestigd waartegen één of meerdere lagen gipskartonplaten worden geschroefd. De gedachte hierachter is dat men dan ‘eenvoudig van alles’ aan de wanden kan bevestigen en dat de wanden steviger zijn. Het toepassen van houtachtige platen maakt weliswaar een wand stevig, maar kan in de praktijk tot schades leiden. Wilt u schades voorkomen? Klik dan op de link hieronder!

Download hier TBA kennispaper 2 Houten platen als eerste plaatlaag achter een gipsplaat (PDF) >>

Download de gratis Mebest-app