Technisch Bureau Afbouw

Wij geven deskundig en onafhankelijk technisch advies over stukadoorswerk, gevelisolatiesystemen, vloeren,  terrazzo, wanden en plafonds, bouwen met gipsplaten en blokken, tegelwerk, natuursteen en andere afbouw- werkzaamheden. Naast het geven van technisch advies, ontwikkelen wij ook richtlijnen en ondersteunen wij sociale partners in de afbouw.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Volg ons op social media!

Loket Eerlijke Afbouw

Ook in de afbouwsector kunt u te maken krijgen met oneerlijke concurrentie. Bijvoorbeeld als bedrijven ten onrechte de CAO Afbouw niet toepassen en voor hun werknemers geen CAO- en pensioenpremies afdragen. Of als bedrijven gebruik maken van uitzendkrachten die onderbetaald krijgen volgens de CAO Afbouw. Hierdoor kunnen deze bedrijven goedkoper werk aanbieden dan bedrijven die zich wel aan de regels houden. Dit is oneerlijk! Om deze misstanden aan te pakken is Loket Eerlijke Afbouw (LEA) opgericht.

  • U kunt met uw melding over oneerlijke concurrentie terecht bij LEA maar ook bij NOA, FNV of CNV Vakmensen.
  • U kunt de melding ook anoniem doorgeven.
  • LEA behandelt uw melding vertrouwelijk.
  • LEA geeft indien nodig de melding door aan andere instanties zoals Inspectie SZW, de Belastingdienst en de Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten (SNCU).
  • Op www.mijnafbouw.nl kunt u informatie vinden over de CAO Afbouw, scholingsmogelijkheden, arbeidsomstandigheden, duurzame inzetbaarheid en pensioen.
  • LEA is er voor afbouwbedrijven: stukadoors, blokkenstellers, plafond- en wandbedrijven, terrazzo-, vloeren- en natuursteenbedrijven.

Hoe kunt u een melding doorgeven aan LEA?

Klik hier voor meer informatie.

Download de gratis Mebest-app