Royaal wonen in een bosrijke omgeving met de stad op een kleine afstand, is iets waar veel mensen van dromen. BNLA-architecten zijn daar mee aan de slag gegaan en hebben dit droomhuis ontworpen, gelegen aan het water en grenzend aan het bos. Het resultaat is een bungalow waarin alle binnenruimtes subtiel in elkaar overlopen en waar de natuur altijd zichtbaar is

Allereerst is de bungalow verrijkt met verrassende zichtlijnen, hoge plafonds en een serene patio in het hart van de woning. De volledig gelijkvloerse villa is bijzonder royaal van opzet en gaat een uitgesproken verbinding aan met het omringende groen. De villa is gelegen in de Krijgsman in Muiden een ongerepte streek waar de natuur de overhand heeft. De omgeving heeft een rijke historie waarbij het bos verwijst naar de gebouwen van de oude wapenfabriek.

Verder hadden de eigenaren de wens om te wonen in een gelijkvloerse patio bungalow die luxe, moderniteit, warmte en verfijning uitstraalt. Met die opgave is aan de slag gegaan. Het antwoord op deze woonwensen is gevonden in een schakeling van volumes met daarin de verschillende woonruimtes, die elk zicht hebben op de tuin en natuur rondom de woning. De villa vouwt zich om het groen en zorgt hierdoor voor verrassende doorzichten. Met in het hart van de woning een patio die ervoor zorgt dat licht tot diep in de woning doordringt. Om de architectuur van de bungalow optimaal te kunnen verweven met het complete interieur is nauw samengewerkt met interieurontwerpers Nicemakers.

Dankzij het gebruik van fraaie materialen en details heeft de villa een luxe karakter. Het huis heeft een puur en subtiel materiaalpalet. Het metselwerk accentueert de horizontale lijnen van de woning wordt onderbroken door grote aluminium kozijnen. De schuifdeuren hebben een slank design en zorgen voor een optimale verbinding met de tuin. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals koperen luifels en houten louvres, ontstaat er een prachtige verbinding met de tuin, ontworpen door Janine ten Horn. Ruim wonen is alleen mogelijk met binnenklimaat. De villa is dan ook van alle gemakken voorzien in de vorm van een geothermische warmtepomp, fotovoltaïsche panelen, vloerventilatie, een groendak en domotica. Zo is het in winter aangenaam warm en kan hetzelfde systeem gebruikt worden voor koeling in. De woning is tot in het kleinste detail ontworpen.

 

BNLA Architecten. (2022a, mei 4). Ontwerp bungalow Muiden. BNLA. Geraadpleegd op 12 mei 2022, van https://bnla.nl/architect-projecten/ontwerp-bungalow-muiden

Download de gratis Mebest-app