Vijf architecten zijn er genomineerd voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2020. De prijs is bestemd voor architecten onder 40 jaar. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro.
De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vindt plaats op zondag 13 december en wordt via een livestream vanuit Museum De Lakenhal te Leiden uitgezonden.

De jury selecteerde vijf gebouwen die in de afgelopen twee jaar (2018-2019) in Nederland zijn opgeleverd. Genomineerd voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2020 zijn:

  • Lieke Göritzlehner (Lieke Göritzlehner architect) voor woonhuis mb te Hengelo
  • Ard Hoksbergen (Studio Ard Hoksbergen) voor Basisschool Veerkracht in Amsterdam
  • Auguste van Oppen (BETA) voor Drie Generatiehuis in Amsterdam
  • Jasper Smits (jasper smits architectuur) voor ZigZag in Utrecht
  • Enzo Valerio (Enzo Valerio) voor Playtime in Rotterdam

De jury van de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2020 staat onder voorzitterschap van Josja van der Veer. De andere juryleden zijn Saskia Bak, Petra Brouwer, Ninke Happel, Jan Nauta en Michiel Riedijk.

De Abe Bonnema Prijs is een initiatief van de ir. Abe Bonnema Stichting en kent twee edities. In de oneven jaren wordt de Abe Bonnema Architectuurprijs uitgereikt en in de even jaren de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten. Doel van deze prijs is het vestigen van aandacht op jonge talentvolle architecten, die een bijdrage leveren aan vernieuwing van de architectuur. Via de prijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden.

Download de gratis Mebest-app