Om kanten zo eenvoudig en effectief mogelijk te schuren brengt Festool een mobiele kantenschuurmachine op de markt. Met de komst van de ES-ETS 125/ES-ETSC 125 behoort het tijdrovende en stoffige met de hand schuren van kanten eindelijk tot het verleden.

De nieuwe kantenschuurmachine is uitstekend geschikt voor het schuren van massief hout en voor het tussenschuren van lak of vulmateriaal; voor alle nabewerkingen en het bepleisteren van kanten van elk materiaal of coating. Met de nieuwe schuurmachine kan er net zo flexibel als met de hand geschuurd worden. Maar dan wel veel sneller, omdat de kantenschuurmachine machinaal ondersteund wordt en de resultaten minder vatbaar voor fouten zijn.

Met de kantenschuurmachine kan men elke soort rand schuren, recht of gebogen, ruw of gelakt, rechthoekig of schuin (van 43° tot 92°), of kleine, grote of omvangrijke werkstukken, smalle of brede (van 5 tot 60 millimeter). Zelfs rondingen en binnenhoeken kunnen met het apparaat worden geschuurd.

Festool streeft er al vele jaren naar om bij elke nieuwe ontwikkeling ook een bijdrage aan de bescherming van de gezondheid te leveren. Daarom is het vanzelfsprekend dat er ook met de nieuwe kantenschuurmachine stofvrij gewerkt kan worden: hetzij door de geïntegreerde afzuiging met stofzak of in combinatie met een stofzuiger. 

De nieuwe kantenschuurmachine is verkrijgbaar bij de Festool dealer. Kijk voor meer informatie op www.festool.nl 

Download de gratis Mebest-app