Om jongeren te informeren over de opleidings- en carrièremogelijkheden in de sector afbouw, is de voorlichtingscampagne Afbouwprofs van start gegaan. In korte video’s vertellen jongeren waarom zij gekozen hebben voor hun opleiding tot vloerenlegger, stukadoor, natuursteenbewerker of plafond- en wandmonteur. 

Met deze voorlichtingscampagne proberen we de instroom in de afbouw te bevorderen. Generatie Z, de jongeren die we willen enthousiasmeren, groeit op in een volledig digitale wereld. Daarom hebben we in videoclips gekozen voor hun belevingswereld met ‘fun’-aspecten en maken we gebruik van hun social-mediakanalen: Instagram, YouTube en Snapchat. 

Veel jongeren, maar ook hun ouders, zijn helaas onbekend met de beroepen in de afbouw. Toch zijn dit dé vakmensen die zorgen voor de afwerking van woningen en bedrijfspanden, zowel nieuwbouw als renovatie. Afbouwprofs maken er iets moois van, zijn verzekerd van werk en hebben een uitstekend inkomen. Leerlingen kunnen op www.afbouwprofs.nl terecht voor meer informatie en de mogelijkheden. Ze kunnen deelnemen aan open dagen, een dagje meelopen of een kennismakingsgesprek regelen. 

De sector afbouw heeft een lange traditie met het opleiden van vakmensen in goede samenwerking met het vmbo en mbo. Via de combinatie van werken en leren worden jongeren opgeleid tot stukadoor, vloerenlegger, natuursteenbewerker en/of plafond- en wandmonteur. Doorgroei is mogelijk naar bedrijfsleider, ondernemer of docent. Mensen in de afbouwsector kenmerken zich door specialistisch vakmanschap, professionaliteit en vaktrots; kortom echte Afbouwprofs hebben de toekomst. 

Afbouwprofs is een initiatief van NOA Opleidingsbedrijf Afbouw en wordt ondersteund door NOA, FNV Bouw en Wonen en CNV Vakmensen. Kijk op www.afbouwprofs.nl voor meer informatie.

Download de gratis Mebest-app