Met FUTUROWALL introduceert Saint-Gobain Solutions een compleet lichtgewicht prefab binnenwandsysteem dat de voordelen van Metal Stud en prefab bouwen combineert en eenvoudig kan worden geïntegreerd in (prefab) een- en meergezins nieuwbouwwoningen. FUTUROWALL verhoogt de productiviteit en voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en wooncomfort. FUTUROWALL kan worden gebruikt voor álle wanden, dus ook badkamer, meterkast en zolder. Ook is het mogelijk om (elektrische) installaties in de wanden te integreren. 

De bouw heeft tegenwoordig te maken met behoorlijk wat uitdagingen: zaken als personeelstekort, wetgeving, verhoogde  eisen met betrekking tot kwalitatief en duurzaam bouwen én toenemende logistieke uitdagingen. Allemaal zaken die van grote invloed zijn op de bedrijfsvoering. Daarom ontwikkelde Saint-Gobain Solutions FUTUROWALL. De wanden worden aan de hand van een BIM-model vooraf in de fabriek van Saint-Gobain Solutions op maat gemaakt en het afval wordt direct in de fabriek gerecycled. Dit betekent geen afval op de bouwplaats. Met de planning van de aannemer als uitgangspunt worden de pakketten op handige bokken just-in-time op de bouwplaats geleverd.

De FUTUROWALL pakketten kunnen vervolgens al in de ruwbouwfase worden ingehesen, direct op de juiste plek en gereed om te monteren. Er wordt een handig montageplan meegeleverd, waardoor er snel en makkelijk gemonteerd kan worden. De strakke doorloop verhoogt de productiviteit enorm. En de bewoners hebben robuuste, kwalitatieve wanden met een hoog wooncomfort die ook nog eens stootbestendig en geluidsisolerend zijn. Win-win voor bouwer en bewoner dus.

Download de gratis Mebest-app