Eind vorig jaar introduceerde Alsecco het ProAttika® systeem, waarmee storende dakranden verleden tijd zijn. Inmiddels is er in Gent, België een prachtig project opgeleverd met dit innovatieve dakrandsysteem en in combinatie met buitengevelisolatie. Deze minimalistische villa is afgewerkt met sierpleister en houten latten. En wat natuurlijk meteen opvalt zijn de strakke lijn die zijn ontstaan doordat de gevel wordt afgewerkt tot aan de bovenrand van het gevelvlak, zonder zichtbaar dakrandprofiel.

Afwerking
Dit concept garandeert een perfect naadloze en waterdichte overgang van gevel naar dak. Het systeem is toepasbaar op de buitengevelisolatiesystemen en gevelafwerkingen van Alsecco zoals sierpleister, minerale steenstrips of betonlook. De kern van het systeem is een speciaal gevormd isolatieblok van EPS en het ProAttika® profiel.

Het profiel
Het ProAttika® profiel bestaat uit een basisprofiel waar een afsluitprofiel overheen geschoven wordt. Het profiel maakt een perfecte uitlijning en een 100% waterdicht geheel mogelijk. Met ProAttika® sluit de dakisolatie van het plat dak perfect aan op de buitengevelisolatie. Hierdoor zijn er geen ongeoorloofde warmteverliezen meer en wordt uw gevel thermisch optimaal ingepakt.

Op de Alsecco website vindt u onder meer informatie over het ProAttika® systeem en over de Alsecco gevelafwerkingen.

Download de gratis Mebest-app