City to Dust is de plattegrond van de historische stad, uitgevoerd in rood-witte terrazzo tegels, waar de route van de bezoekers van de tentoonstelling overheen leidt. Bij de opening van de Biënnale op 22 mei lag de stad er smetteloos en ongerept bij. Maar meteen al bij de eerste stap van Ilja Leonard Pfeijffer – de auteur van Grand Hotel Europa opende de installatie – ging dat beeld in diggelen; de tegel barstte. Het was geen ongeluk. Een half jaar, tienduizenden bezoekers en honderdduizenden, misschien wel miljoenen voetstappen verder, moet de hele plattegrond in gruzelementen liggen. Met het echte Venetië gaat de destructie weliswaar minder snel, maar het effect van meer dan twintig miljoen toeristen per jaar zal uiteindelijk niet anders zijn.

Lees hier meer over dit bijzondere project: https://mebest.nl/projecten/terug-naar-de-wieg-met-een-boodschap/

Download de gratis Mebest-app