Rond 20 oktober is Mebest 5 van 2021 verzonden. In deze uitgave nemen we u mee het hele land door. In het Drentse Dwingeloo bezochten we havezate Oldegaerde. Het eeuwenoude landhuis is knap gerestaureerd met onder meer traditionele stucmortels. We waren aan zee bij de Foodhall in Scheveningen. Daar ligt een flinke variatie aan vloeren, van afwerking tot onderconstructie goed doordacht. In Eindhoven bewonderden we de nieuwe school van de Stichting Aloysius. Die is voorzien van een buitengevelisolatiesysteem met een grote verscheidenheid aan baksteenstrips. De nieuwe busstalling in de Utrechtse wijk Westraven is het vierde project van deze uitgave. De zware belasting van de vloeren in de werk- en wasplaatsen vroegen om een uitgekiend en degelijk vloersysteem. En uiteraard is er weer een interessant verhaal uit de praktijk van de technisch adviseurs van het Technisch Bureau Afbouw; ditmaal gaat het over schade aan stucplafonds met lijsten en ornamenten.

U kunt Mebest 5 hier bekijken.

Download de gratis Mebest-app