Het plannen van het tegelen van een anhydrietvloer is best een uitdaging. De droogtijd kan fors oplopen, omdat het restvochtgehalte erg nauw luistert. Met de nieuwe tegelpasta ADP FLOOR stabicol van Omnicol kan direct op de anhydrietvloer met een restvochtgehalte tot max 2,0 cm-% worden getegeld. De tegelzetter start veel sneller omdat de vloer minder lang hoeft te drogen. Dat scheelt tijd en geld en dat maakt de bouwplanning beter haalbaar door efficiënter werk.

De regel om een anhydrietvloer te kunnen betegelen is dat het restvochtgehalte maximaal 0,5 cm-% mag zijn. Dat luistert erg nauw: de droogtijd kan oplopen tot wel 12 weken. Met de nieuwe tegelpasta ADP FLOOR stabicol van Omnicol kan de tegelzetter direct op de anhydrietvloer met een restvochtgehalte tot max 2,0 cm-% tegelen. Hij start veel sneller omdat de vloer minder lang hoeft te drogen. Dat halveert de wachttijd mogelijk tot 6 weken, afhankelijk van de omstandigheden. 
ADP FLOOR stabicol wordt direct op de vloer aangebracht, voorstrijk is niet nodig. Dat scheelt nog meer kostbare tijd en geld. De tegelpasta is direct klaar voor gebruik en geeft minder restafval, de tegelzetter gebruikt wat hij nodig heeft. Het product is geschikt voor XL en XXL groot formaat (dunne) tegels en natuursteen, is blijvend elastisch en toepasbaar bij vloerverwarming.

De tijdwinst door ADP FLOOR stabicol komt ook de planning van de aannemer ten goede. Hij heeft er minder voorbereidend werk door, want hoeft bijvoorbeeld de toiletvloer niet af te zetten. Ook voor het vloerenbedrijf geeft het voordeel; alles kan ineens gevloeid worden. Kijk op www.omnicol.eu/nl/omnicolverbindt voor meer informatie over deze nieuwe vloertegelpasta.

Download de gratis Mebest-app