Woningcorporaties staan voor de opgave hun bestand in hoog tempo te verduurzamen. Tegelijkertijd is er een groot tekort aan gekwalificeerd technisch personeel. Prefabricage is dé oplossing om desondanks de doelen te kunnen halen. Onder de noemer ‘Fit to Fit’ ontwikkelt Nefit Bosch samen met ketenpartners innovatieve oplossingen om ook op installatiegebied de nodige snelheid en efficiëntie te realiseren. In Nijmegen worden in totaal 220 sociale huurwoningen tot de fundering afgebroken en in 20 dagen weer opgebouwd, aardgasvrij. De korte doorlooptijd wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een specifiek voor dit project ontwikkelde all-in-one unit, waarin alle installatiecomponenten plug & play zijn voorgemonteerd. Een complete prefab installatieruimte die in het configuratiecentrum van Nefit Bosch in Deventer op maat wordt geconstrueerd. Daarin worden alle installatiecomponenten geplaatst en ingeregeld, al het leidingwerk wordt voorgemonteerd.

Na levering wordt de unit in de woning gehesen voor het dak erop gaat, waarna aansluiten een kwestie is van plug & play. Fit to Fit: complete installatie-units De unit voor het Nijmeegse project meet 1,20 x 1,30 meter en bevat een 300 liter Nefit zonneboiler, een pv-omvormer, een Bosch Tronic Heat 3500 elektrische cv-ketel, een Bosch Tronic TR5000 doorstroomtoestel en een WTW-unit van collega-fabrikant Zehnder. Enkele van de units zijn uitgevoerd als hybride installatie en voorzien van een gasketel. Op het dak van elke woning worden twee Nefit SolarLine zonnecollectoren geplaatst. ‘Het zonneboilersysteem voorziet de woning het grootste deel van het jaar van zowel warmte als warm tapwater’, legt accountmanager Arjan van Eldik van Nefit Bosch uit. ‘Het doorstroomtoestel zorgt voor naverwarming van de zonneboiler, de elektrische cv-ketel springt alleen waar nodig bij. Andere varianten zijn ook mogelijk. We kunnen naar wens ook een all-electric warmtepompoplossing of een hybride combinatie van een warmtepomp en een HR-ketel inpassen op basis van de specificaties van de klant.’ Woningcorporatie Talis en Dura Vermeer kozen voor Nefit Bosch Prefab Solutions.

De Leeuw, het betrokken installatiebedrijf, ziet toekomst in de prefab installaties: ‘Zonder de oplossing van Nefit Bosch, hadden we de opdracht in Nijmegen niet kunnen aannemen.’ Omdat installerend Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerd technisch personeel kan Nefit Bosch de installateur met Fit to fit volledig ontzorgen. Naast geavanceerde units, met complete installaties voor binnenklimaat, warm water en duurzame energieopwekking, zijn ook eenvoudige ‘skids’ – montageframes met een of meerdere voorgemonteerde componenten – leverbaar. De skids worden direct op de bouwplaats aangeleverd, waar de installateur ze alleen nog hoeft aan te sluiten. Hierdoor zijn er op locatie minder mensen nodig. Bovendien wordt veel tijdwinst geboekt en worden faalkosten geminimaliseerd.

Bespaar tijd, menskracht én kosten. Hoe versnel je nieuwbouw en verduurzaming? Installatietechniek hoeft geen knelpunt te zijn. Mis geen opdracht of deadline: als installateur of opdrachtgever kunt u rekenen op Nefit Bosch Prefab Solutions. Voorgemonteerde installatie-units, voor u ontworpen en gebouwd, van eenvoudig tot complex. Plug & play aangeleverd op de bouwlocatie. Fit to fit. Mis geen opdracht of deadline: daag ons uit, wij denken graag met u mee. Bel met Mark Dekker, 06 53830193.

Lees alles over Prefab Solutions

Download de gratis Mebest-app