Er is een grote behoefte aan betaalbare woningen die snel gebouwd worden. Daarnaast zijn er veel woningen die op korte termijn moeten worden gerenoveerd om aan de milieueisen te voldoen. Fabrieksmatige bouw is dé oplossing voor de huidige problemen en uitdagingen in de bouw. Alsecco, producent en leverancier van gevelisolatie en gevelafwerkingen, heeft ingespeeld op deze behoefte door als eerste partij in de markt een verspuitbare minerale lijmmortel voor steenstrips te introduceren, waardoor het prefab bouwproces nog sneller kan.

De lijmmortel

Armatop Boost 2C is een twee-componenten minerale lijmmortel met een gestuurde afbindtijd voor zowel minerale als keramische steenstrips. Omdat het product uit twee componenten bestaat kun je door een specifieke samenstelling de afbindtijd sturen. Je kunt namelijk door middel van het meer of minder toevoegen van een van de componenten, de afbindtijd verlengen of verkorten. Dit is essentieel in verband met de handelingen en routing in het assemblageproces. Een voordeel bij minerale steenstrips is verder dat je niet hoeft na te voegen, wat veel tijd scheelt in het applicatieproces. De verspuitbare lijmmortel is hiermee uitermate geschikt voor het gerobotiseerd aanbrengen van steenstrips, waardoor razendsnel een enorm aantal steenstrips per dag kan worden aangebracht in tegenstelling tot handmatig aanbrengen. Armatop Boost 2C heeft daarnaast een zeer goede hechting, is waterdampdoorlatend, zeer waterafstotend, flexibel en scheurvast.

Download de gratis Mebest-app