Niet eerder was het mogelijk om stalen kolommen en liggers brandveilig te beschermen met gipskartonplaten, tot nu. Gyproc FireBloc is de nieuwste innovatie van Gyproc Nederland en vanaf heden beschikbaar. Grootste voordeel? De eenvoudige verwerking en volledige onderbouwing. 

De gebouwde omgeving in Nederland wordt steeds vaker opgebouwd met stalen kolommen en liggers. Als er brand uitbreekt, stijgt de temperatuur snel en neemt de sterkte van het staal af. Stalen constructies worden daarom bekleed, waardoor mensen de tijd hebben om het gebouw te verlaten. Er zijn strenge eisen verbonden aan de bekleding én het aantal minuten dat de bekleding moet verdragen.
Om het staal te beschermen kan er nu gebruik gemaakt worden van Gyproc FireBloc gipskartonplaten. Deze met glasvezelversterkte gipskartonplaten stellen de verwerker in staat stalen kolommen en liggers brandveilig te beschermen.
Voor het kokervormig beschermen van staalconstructies is er Gyproc FireBloc S. Indien staalconstructies worden verwerkt in wanden en plafonds kan er gebruik gemaakt worden van Gyproc FireBloc WP. 

De volledige onderbouwing voor onder andere de Gyproc Firebloc systemen zijn opgenomen in de nieuwste editie van het Gyproc Brandboek (5de editie). Verwerkingsvoorbeelden, duidelijk detailtekeningen en de relevante eisen uit het Bouwbesluit zijn opgenomen in hét naslagwerk voor bouwprofessionals. Het Gyproc Brandboek is vanaf heden beschikbaar en gratis te downloaden via www.gyproc.nl/brandboek/.

Download de gratis Mebest-app