Goed nieuws op het gebied van duurzaamheid: Ram Board afdekmateriaal. Ram Board ziet er uit als een extra dikke stucloper, maar bevat geen kunststof coating. Het is gemaakt van gerecycled karton, kan meermaals worden gebruikt en is 100% recyclebaar. Ram Board kan zelfs worden toegepast op nieuwe en vochtige ondergronden. Uniek zijn de geïntegreerde vouwlijnen, waardoor in een handomdraai een opstaande plint ontstaat die kozijnen en wanden en kozijnen beschermt.

Ram Board sluit aan bij de duurzaamheidseisen waar steeds meer afbouwers, stukadoors en schilders mee te maken krijgen. Steeds vaker verlangen opdrachtgevers dat de toegepaste materialen niet-milieubelastend zijn. Omdat Ram Board volledig is samengesteld uit gerecycled en recyclebaar karton, past deze vloer- en wandbescherming in een circulaire economie, waarbij grondstoffen volledig kunnen worden hergebruikt.

Dankzij de unieke structuur van meerdere lagen geperst karton, biedt Ram Board een robuuste bescherming gedurende elke bouwfase. Deze zogeheten Flex Fiber samenstelling is bestand tegen zowel vloeistoffen als zwaarder materieel, zoals hoogwerkers. Ram Board is bovendien damp-open. Daardoor is het ook geschikt voor het afdekken van stortvloeren, nieuwe keramische tegelvloeren en andere ondergronden die moeten kunnen uitdampen.

Het uitrollen en neerleggen gaat eenvoudig. 10 centimeter overlap tussen de banen is voldoende. Door de naden vervolgens te voorzien van de krachtig klevende papieren Seam Tape, ontstaat een ononderbroken bescherming. Seam Tape is, net als Ram Board zelf, na gebruik volledig recyclebaar.

Meer informatie op www.ramboard-protection.com, of via 0416-820248 of verkoop@primaverde.nl.

Download de gratis Mebest-app