Het gebouw van het Openbaar Ministerie is verbouwd. De wens ​​om binnen het complex een eigen publiek ruimte te realiseren, is door een uitbreiding van de taken.

Vilten strokenplafonds en donkere vloerbedekking markeren onopvallend de gevelzones waar wachtende bezoekers kunnen blijven. Zowel de balie als het koffiemeubel in de wachtkamer zijn gemaakt van noten houtfineer. De groene wand zorgt voor een duidelijk einde in de wachtkamer en is een rustgevende factor voor bezoekers die vaak zenuwachtig zijn. Ook aan weerszijden van de kantoorgangmuur zijn noten houtfineers toegepast. Hier vormen de panelen, glazen deuren en roestvrijstalen draden een harmonieus ritme.

Vertrouwelijke gesprekken worden meestal gevoerd in spreekkamers die niet in aangrenzende wachtruimtes mogen worden gehoord. Vanwege de zeer hoge akoestische eisen die aan de scheidingswanden werden gesteld, was er veel algehele afstemming tussen het D&B-team, zijn leveranciers en klanten en gebruikers. Het resultaat is een bijzonder hoogwaardig effect voor de gangwanden, met dikke muren en bijna volledig glazen deuren. De ruimtescheidingswanden van de advies- en OM-kamers haaks op de gevel zijn over de gehele hoogte voorzien van akoestiek, afgewerkt met lichtgrijs gemengd vilt van gerecyclede PET-flessen. Deze combinatie zorgt voor een hoogwaardige uitstraling en optimaal akoestisch comfort.

JHK. (z.d.). Renovatie Openbaar Ministerie Haarlem – JHK Architecten. www.jhk.nl. Geraadpleegd op 11 mei 2022, van https://www.jhk.nl/NL/18072-omhaarlem.html

Download de gratis Mebest-app