In een klassiek pand in België zijn 20 jaar geleden lijsten foutief aangebracht op de wanden en het plafond. De lijsten moesten daarom zo snel mogelijk gerenoveerd worden. De nieuwe lijsten moesten naadloos aansluiten op de oude. Het idee was dat het niet zou opvallen de oude lijsten niet de onderscheiden zijn van de nieuwe.

De oude gipslijsten zijn natuurlijk ondertussen 20 jaar oud, die worden dus niet meer gemaakt. Hoe los je dat op als stukadoor? Er kwam toen het idee om de bestaande lijsten te kopiëren. Ook werden er nieuwe mallen gemaakt waarde de nieuwe lijsten in kwamen. De nieuwe gipslijsten kwamen op deze manier precies overeen met de oude gipslijsten. Om de lijsten naadloos aan te laten sluiten op die van 20 jaar geleden is er per ruimte secuur ter werk gegaan. het uiteindelijke resultaat is erg mooi geworden door de secure werkwijze en het gebruik van de beste materialen.

Munneke Stukadoors. (2018b, september 11). Lijstwerk renoveren in Hamont. Geraadpleegd op 23 mei 2022, van https://www.munnekestukadoors.nl/stukadoor-projecten/lijstwerk-renoveren-in-hamont/

Download de gratis Mebest-app