In opdracht van Magis Vastgoed is de stationsstraat in Tilburg gerenoveerd. Het gaat over twee voormalige bank gebouwen. De gebouwen zijn monumentale panden, daarom zijn bepaalde aspecten van het design in tact gehouden. Denk aan de kroonluchters, vloeren en zelfs de oude bankkluis. Alle 43 appartementen zijn voorzien van  MS plafonds en Estrich vloeren.

Verder waren er ook badkamer wanden met daarboven vlieringen gebouwd. Op deze manier is er extra opberg ruimte gecreëerd voor toekomstige bewoners. Voor een optimale bereikbaarheid zijn er ook houten trappen en balustrades geplaatst. Tot slot zijn op de zolder de oude kozijnen met behoud van de monumentale delen opnieuw geïsoleerd met gipsplaten.

De toegepaste materialen zijn:

  • 700 m² woning scheidende wanden
  • 600 m² woning scheidende gangwanden
  • 400 m² slaapkamerwanden
  • 350 m² voorzetwanden
  • 34 doucheruimtes met vlonders
  • 1200 m² ms plafonds
  • 250 m² systeemplafonds
  • 600 m² Estrich vloeren (type Gyproc Rigidur E30MF)

 

Renovatie monumentaal pand Stationstraat | vanDIJK Afbouwprojecten. (2022, 21 april). Van Dijk Afbouwprojecten. Geraadpleegd op 16 mei 2022, van https://www.vandijkafbouwprojecten.nl/project/stationstraat-tilburg/

 

Download de gratis Mebest-app