Het stadskantoor in de gemeente Roosendaal was aardig toe aan een renovatie. Het gebouw was aan de oude kant. Het kantoor heeft verder een oppervlakte van circa 10.000 m2 en is tientallen jaren oud.

Het gebouw moest van de gemeente getransformeerd worden naar een open, licht en bereikbaar stadskantoor. Een nieuwe plek in Roosendaal waar iedereen zich veilig en thuis voelt. Het is ook belangrijk dat de medewerkers met plezier kunnen werken. Het kantoor staat ook aan de rand van het centrum. Vandaar dat er voor is gekozen het gebouw te renoveren en niet de slopen. Om de goede basis functionaliteiten te behouden zijn Hans van Heeswijk Architecten ingeschakeld, om het design te maken. Gipsplafonds, gipseilanden, en kroonlijstschrijnwerk zijn het belangrijkst geweest voor deze renovatie.

De gebruikte materialen zijn:

  • 300 m² OWA Cosmos geperforeerd, doorzak
  • 200 m² Bruynzeel multiplex buitenplafonds
  • 340 m² Derako Grillplafond (binnen)
  • 180 m² Derako Grillplafond (buiten)
  • 400 m¹ Multiplex koven
  • 200 m² Gipsplafonds en gipseilanden
  • Afsmeren van de gipsplafonds
  • Diversen timmerwerkzaamheden

Het nieuwe huis van Roosendaal | vanDIJK Afbouwprojecten. (2022, 21 april). Van Dijk Afbouwprojecten. Geraadpleegd op 16 mei 2022, van https://www.vandijkafbouwprojecten.nl/project/het-nieuwe-huis-van-roosendaal/

Download de gratis Mebest-app