Van een kelder naar een speciale suite? Het Mary K hotel heeft het ontwerp werkelijkheid gemaakt! De verouderde en asymmetrische kelder heeft een metamorfose gehad en is nu en door het strak gestucte gipsplafond een mooie suite. Een opvallend aspect van dit project is het cirkelvormige plafond, die egaal afgewerkt moest worden. Doormiddel van de hoge kennis en vakmanschap, heeft het gestucte plafond de luxe uitstraling die het hotel voor ogen had. De associatie met de roze betegeling en het meubilair maakt deze kamer tot een unieke plek.

De oude gewelven werden aangezet met stukanet. Zodat de ventilatie van vocht kan worden afgevoerd, is het oude gewelf een paar centimeter van het gaas geplaatst. Niet alle muren moesten worden vernieuwd: staande muren zijn gedeeltelijk in hun oorspronkelijke staat gelaten om iets meer van het oude gewelf te laten zien. De dakramen worden met de hand afgewerkt en alle gewelven worden perfect symmetrisch opgeleverd. De expertise, inventiviteit en werkmethode waren zeer nuttig voor dit project.

Munneke Stukadoors. (2018c, november 7). Gestucte plafonds in Utrecht. Geraadpleegd op 30 mei 2022, van https://www.munnekestukadoors.nl/stukadoor-projecten/gestucte-plafonds-in-utrecht/

Download de gratis Mebest-app