Nicolien Coiffures had ideeën voor het stucwerk binnen het pand. De kapperszaak gaf aan dat ze wilden dat de kapper en schoonheidssalon worden verzorgd door een ervaren stukadoor. Ze hadden namelijk ambitieuze plannen voor beide ruimtes. De kapper heeft problemen met onder andere de lichtval binnen de ruimte. Omdat het een kapper en schoonheid specialist is het natuurlijk belangrijk dat er genoeg licht binnenvalt.

De ruimte is vrij diep, waardoor natuurlijk licht minder kans heeft de achterzijde van de kamer te bereiken. Er werd besloten om op plaatsen langs de lange muur een strijklicht op te hangen zodat het altijd een licht aspect heeft. Dit strijklicht zou zijn plaats niet vinden zonder spiegelglad binnenstucwerk. De originele muren waren vrij ongelijk , dus er is veel werk verzet om de muren glad te strijken. Binnen gestucte wanden zijn nu zo strak als een pooltafel. Dit geeft het licht de mogelijkheid om op een mooie manier te stromen en bezorgt de klant een prettige en open kapsalon die kwaliteit uitstraalt.

Munneke Stukadoors. (2018, 7 november). Een stucwerk make-over in Zeist. Geraadpleegd op 31 mei 2022, van https://www.munnekestukadoors.nl/stukadoor-projecten/een-stucwerk-make-over-in-zeist/

Download de gratis Mebest-app