Een mancave? Het is vrijwel de droom van iedere man. In Voorthuizen was er een bijzonder project, het bouwen van een mancave. De klant had specifieke hoge eisen aan de afwerking en inrichting maar het eindresultaat is spectaculair.

Allereerst is de ruimte voorzien van een bar en een privé bioscoop, ook heeft de ruimte luxe zitplaatsen. De verbouwing vond plaats in de kelder onder het huis. Zoals voor te stellen is de gehele kelder volledig vernieuwd. Denk aan muren afbreken en doorgangen maken, het is nogal een klus. Toen de lichtkoof eenmaal was geplaatst rondom alle muren van alle kamers, is er aan de slag gegaan. Het was een moeilijke klus omdat, met name het zogenaamde strijklicht van alle LED-lampen in de handgreep zeer direct op de muur werd geprojecteerd. Elke stukadoor zal kunnen bevestigen dat het een hele klus is om zo’n strijklicht te krijgen om een ​​perfect gladde wand aan te brengen. Alle oneffenheden zijn met de hand volledig uit de stucwerkmuur verwijderd.

Het stucwerk is overigens helemaal afgewerkt met latex. Het voordeel van; Latex spuiten is dat er geen sporen worden achtergelaten. Ook omdat er strijklichten zijn aangelegd zouden de lijnen heel zichtbaar zijn. De gehele look was op deze manier egaal en strak, perfect voor deze highclass ruimte.

Tenslotte is het plafond afgewerkt met geluidsabsorberend materiaal. Op deze manier kan je niet horen wat er gebeurt in de exclusieve mancave.

Munneke Stukadoors. (2019, 23 april). Exclusieve mancave in Voorthuizen. Geraadpleegd op 23 mei 2022, van https://www.munnekestukadoors.nl/stukadoor-projecten/exclusieve-mancave-in-voorthuizen/

Download de gratis Mebest-app