Van een bankgebouw naar een woningcomplex? Het is mogelijk! Het nieuwe woningcomplex is door een bijzondere transformatie gegaan.  Het oude ABN Amro-pand aan de Oldenzaalsestraat, is niet meer terug te herkennen.

Het verouderde ABN Amro pand is verkocht aan de investeerder en ontwikkelaar Koopman Vastgoed. Het gebouw heeft een echte jaren 70 vibe, om dat modern te maken heeft ongeveer 4 jaar geduurd. Naast de esthetiek ​​van het gebouw moest er iets gebeuren op het gebied van duurzaamheid. Het complex maakt gebruik van restwarmte van de verwerking van Twence en heeft daar zonnepanelen op het dak. Daarnaast rust het wooncomplex op de fundering, de gevels en de trappenhuizen bleven onveranderd. Over het geheel is een dunne laag EPS aangebracht met daarop modern wit stucwerk. Het moderne stucwerk heeft het gebouw meteen een nieuwe frisse look gegeven. De nieuwe luxe en moderne appartementen in Tubbergen zijn zeker een aanwinst.

Sto Isoned bv. (z.d.). Bank72. Architectenweb. Geraadpleegd op 1 juni 2022, van https://architectenweb.nl/projecten/project.aspx?ID=43559

Download de gratis Mebest-app