Het monumentaal pand in Merkelbeek moest gerenoveerd worden wegens schade. Om een idee te krijgen over de plaats. Merkelbeek is in het zuiden van Limburg. Bij de gevel renovatie was het van belang dat de hoeken, kanten en ornamenten op het gebouw in hun normale vorm worden hersteld.

Dit indrukwekkende project bestaat uit drie fasen:

  • Het zetten van het terrasraam
  • Het stuken van de gevel, hoeken, kanten en ornamenten
  • De gevel schilderen

Omdat de eerste stap het zetten van een terrasraam is, heeft de uitvoerder IGTE Plafond & Wand gekozen voor het gebruiken van AGUAPLAST Beton Repair. De AGUAPLAST Beton Repair is een vulmiddel en heel erg geschikt voor het herstellen van beton.

De randen van het terrasraam en het bovenraam worden op deze manier weer mooi. Het voordeel van het repareren met AGUAPLAST Beton Repair is dat het na twee dagen geverfd kan worden. Hierdoor kan de afbouwer snel overgaan naar de tweede fase.

In stap twee worden de gevel, hoeken en ornament gestukt. Een goed product voor deze fase is de Rapid Fassade. Dit is een plamuur die op elke ondergrond gebruikt kan worden. Verder droogt het product snel op en is het schuurbaar. Door de stap is de gevel weer egaal en kan er worden geschilderd. Met deze laatste stap is dit project compleet. De gevel is volledig hersteld en de hoeken, zijkanten en ornamenten zijn in originele staat hersteld.

Make-over monumentaal pand door Vistapaint. (z.d.). VistaPaint. Geraadpleegd op 18 mei 2022, van https://vistapaint.nl/project/complete-make-over-voor-gevel-monumentaal-pand

Download de gratis Mebest-app