Gouda is bezig met de toekomst van de stad. Daarom zijn ze bezig met een bijzonder project in hartje Gouda. De spoorzone waar het project gebouwd wordt stond eerst bekend als een plek voor kantoren en logistiek. Daar komt nu verandering in, het wordt namelijk een prettige plek om te wonen voor verschillenden prijzen.

Waar het gebouw zich aan kenmerkt is grid dat vorm geeft aan de gevel. De stukken uit de massa laten de torens er bijzonder en uniek uitzien. Er wordt verder ook gebruik gemaakt van kwalitatieve hoge materialen zoals keramiek en aluminium voor een gevel met chique uitstraling en weinig onderhoud. Een van de speerpunten in het ontwerp was het gebruik maken van natuurlijke producten. Een van de voorbeelden daarvan is dat het regenwater niet wordt geloosd maar word opgevangen door lavasteen. De lavasteen gaat het water vervolgens langzaam in de boden filteren. Het is een mooi project met veelbelovende uitkomsten.

Architecten, M. (z.d.). Wonen in Goud. Architectenweb. Geraadpleegd op 8 juni 2022, van https://architectenweb.nl/projecten/project.aspx?ID=43736

Download de gratis Mebest-app