In Driebergen is een speciale badkamer gerenoveerd. Er was namelijk een wens voor een betonnen look badkamer met een subtiele en strakke uitstraling. Omdat betonlook verf niet waterdicht is, moest het op een andere manier. 

Een van de eisen van de bewoners was dat er niet teveel tegel werk moest zijn. Daarom konden er ook geen betonlook tegels geplaatst worden. Een van de beschikbare opties was het aanleggen van waterdichte stucwerk in de badkamer. Een van de producten die daar perfect voor gebruikt kunnen worden zijn beton circe bijvoorbeeld.  

Beton Circe staat bekend om de vaste coatingcomponenten, waardoor het een wat ruwer aanzien krijgt. Het cementstuc is stevig, hygiënisch en slijt proof. Na het aanbrengen van dit stucwerk zijn de wanden gelakt met PU lak van hoge kwaliteit. Door het aanbrengen van de pu laag kan het stucwerk lang meegaan en makkelijk schoongemaakt worden. Verder is er doordat er weinig voegen in de badkamer zitten, de ruimte vrij hygiënisch.   

De grootste uitdaging van dit project is de vloer die er al inlag. Er was gekozen voor een grijze gietvloer door de bewoners. Er moest dus zorgvuldig gewerkt worden zodat het stucwerk niet de kwetsbare vloer zou raken. Daarom werd er bij elke nieuwe stuc- of laklaag de gehele vloer opnieuw afgeplakt. 

 

Munneke Stukadoors. (2020b, juli 23). Betonlook badkamer in Driebergen Rijsenburg – Bekijk project! Geraadpleegd op 14 juni 2022, van https://www.munnekestukadoors.nl/stukadoor-projecten/betonlook-badkamer-in-driebergen-rijsenburg/ 

Download de gratis Mebest-app