Al gehoord van de nieuwe afbouw trends? Op het moment is dat oxidestuc! Dankzij dit stucwerk krijgen de wanden een luxe uitstraling. Oxidestuc betoncirce heeft zeker enthousiasme opgewekt in de bouwsector.  

Oxidestuc is in grote lijnen betonstuc gemaakt van metaal in een laag van 1,5mm. Oxidestuc biedt een geweldige metallic uitstraling. Vloeren en wanden kunnen beide met dit materiaal makkelijk gerenoveerd worden. Oxide stucwerk wordt heel vaak metallic stucwerk genoemd, het staat bekend op zijn unieke en elegante uitstraling. Oxidestuc is perfect voor badkamers of keukens, omdat het zoals eerder vermeld waterdicht is. Het is niet alleen makkelijk schoon te houden, maar kan ook soms goedkoper zijn dan tegels zetten. 

Het stucwerk werd allereerst aangebracht met een spaan tot de muur helemaal ingevuld wordt. Daarna moest het stucwerk drogen. Vervolgens wordt het op elkaar geschuurd zodat de ijzerdeeltjes los van de stuc raken in de structuur. Verder reageren de ijzerdeeltjes met de zuurstof. Hierdoor oxideert het stuc en verandert de kleur. Als er waterdichte coating wordt geplaatst is de wand klaar voor gebruik. Hier komt ook de term “oxide” vandaan (het oxideren van het stucwerk).  

Er zijn verschillende oxidestuc betoncire verkrijgbaar. Denk aan: zilver, goud, brons, koper, roest en messing. De materialen die het interessants veranderen zijn messing en ijzer. IJzer wordt namelijk bij het oxideren roestkleurig en messing wordt groen. Hierdoor krijgt iedere muur een unieke kleur. Stucwerk met de metaal look is het duurst maar ook het meest gewaardeerd. Het heeft namelijk een van de mooiste afwerkingen  

De voordelen van oxidestuc zijn: 

  • IJzersterk 
  • Waterdicht 
  • Vuilafstotend 
  • Op alle ondergronden te verwerken 

Munneke Stukadoors. (2022a, februari 1). Oxidestuc in uw huis? Voor een luxe uitstraling, vraag een offerte aan! Geraadpleegd op 14 juni 2022, van https://www.munnekestukadoors.nl/oxidestuc/ 

Download de gratis Mebest-app