In het historisch centrum van Leuven is een bijzonder hotel. Na het verwerven van een aangrenzend perceel, kon het oude huis veranderen in een verzameling verbonden ruimtes met zeer diverse karakters. Waardoor het een hotel kon worden.

De centrale ruimte van het hotel wordt bepaald door een zorgvuldige botsing van bouwelementen: een terrazzo vloerplaat, een dunne betonnen trap, een met groene klei bedekte muur, een groot schuifraam en een zwevend glazen en metalen dak. Verder wordt er veel ruimte gegeven voor een zeer grote, hoge en lichte ruimte. Deze elementen creëren een ruimtelijk evenwicht waardoor een groot deel van wat hen omringt zichtbaar en intact blijft, waardoor de mogelijkheid ontstaat om verbinding te maken met de andere kamers.

 

Room in the City by 51N4E. (2020, 15 juli). Architizer. Geraadpleegd op 8 juni 2022, van https://architizer.com/projects/room-in-the-city/

Download de gratis Mebest-app