In het voormalige Groot Ziekengasthuis in de binnenstad van Den Bosch bouwen Heijmans een nieuwe woon-, winkel- en werkgebieden. Er werd een uniek woningplan samengesteld waar stadwoningen, herenhuizen, appartementen, rustige straatjes en besloten binnenhofjes in voorkwamen.

De eerste twee bouwblokken zijn volledig bezet. In de constructie is veel natuursteen verwerkt. Het natuursteen is verwerkt in onder andere: de Spekstrips, gevelpanelen, vensterbanken, trapbekleding, vloerplaten, kozijnen en diverse andere afwerkingselementen. Het natuursteen geeft de woningen een rijke look. De hardsteen plint is ook bijzonder, het loopt namelijk door tot het kantoor op de begane grond. Ook werden de gevelelementen in het blauw geplaatst.

Ook blok c is gebouwd. Deze fase heeft bestaan uit 20 statige herenwoningen en 20 unieke appartementen vol sfeer. De bijzondere architectuur met authentieke elementen werden niet vergeten maar ook in de tweede fase doorgezet. Ook deze woningen hebben een speciaal karakter en bijzondere natuursteen details.

Download de gratis Mebest-app