Het gloednieuwe gebouw van AFAS Experience Center Leusden is erg bijzonder gebouwd. Dat komt door de opvallende vormgeving. Van bovenaf lijkt het project namelijk op een bloem. Dat komt onder andere door de ronde gebouwen en de natuur eromheen. Het project bestaat dan ook uit verschillende gebouwen zoals een professioneel theater en een ondergrondse parkeergarage. Al deze gebouwen zijn ook met elkaar te verbinden. Er ontstaat een versteviging van de gevelarchitectuur doordat deze doorloopt in de indeling van de buitenvloer. Het zachte horizontale streepjes patroon van de gevel wordt weerspiegeld in het royale entree gebied. Eerder werd het gebied voorzien van Palladio-stenen in subtiel op elkaar afgestemde grijstinten.

Het formaat en de kleurencombinatie met de stenen resulteren naar een gebouw dat er “open” uitziet en zich aanpast aan de ligging van het complex. Verder zijn de overige gebruikte grondstoffen aangepast aan de Palladio-stenen. Op deze manier kan de identieke vormgeving gegarandeerd worden. Naast het gebouw is ook een speelpark gebouwd die gebruikt kan worden als platform. In de delen van de trap en in de tribune komt de Palladio weer terug in een klein formaat. Het is gelukt om de visie achter het AFAS Centrum “het creëren van een beleving voor de klant, de medewerker de bezoeker” te realiseren.

Metten Stein+Design. (z.d.). Buitenruimte AFAS Experience Center Leusden. Architectenweb. Geraadpleegd op 16 juni 2022, van https://architectenweb.nl/projecten/project.aspx?ID=41278

Download de gratis Mebest-app