The house Albisrieden in Zürich is een erg bijzonder gebouw. De woning is gelegen aan de rand van het zuidelijke deel van Zürich. In het noorden begrensd door het bos ligt het langgerekte perceel op een steile helling. Het woongebouw lijkt van boven naar beneden op een vier verdiepingen tellende torenachtige structuur. In het gebouw zijn de twee gezinswoningen elk verdeeld over twee verdiepingen.

De bouw van het gebouw creëert een bijzondere sfeer in de woonkamer. Door de omkering van het ruimtelijke principe ontstaan balkons in de hoeken van het gebouw op de zolderverdieping. De ruimtescheppende gipsplaten en meubelelementen zijn gefineerd met lichtbruin essenhout. Die elementen zorgen samen met de terrazzovloer en het gladde oppervlak van het beton voor een harmonische kleur en sfeer van het interieur. De leuningen zijn in het interieur geplaatst, voor de dun geprofileerde schuiframen van geanodiseerd aluminium.

 

Archello. (z.d.). Haus in Albisrieden | Michael Meier Marius Hug Architekten AG. Geraadpleegd op 16 juni 2022, van https://archello.com/es/project/haus-in-albisrieden

Download de gratis Mebest-app