Vakbonden CNV en FNV en ondernemersorganisatie NOA hebben De Afbouwacademie gelanceerd. Dit online platform presenteert een actueel aanbod van trainingen, e-learnings en informatie over innovatie. Deelname aan trainingen kan veelal gratis of tegen lage kosten, dankzij subsidiebijdragen van het O&O fonds Afbouw. Doelgroepen zijn werknemers en ondernemers in de Afbouwsector. De partijen spelen hiermee in op de toenemende behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Daarnaast bevordert De Afbouwacademie de duurzame inzetbaarheid van vakmensen.

Binnen de sector afbouw zijn de specialismen plafond- en wandmonteur, stukadoren, dekvloeren leggen en natuursteenbewerken werkzaam. Werknemers en zzp’ers in deze sectoren moeten zich voortdurend blijven ontwikkelen om goed, veilig en duurzaam inzetbaar te blijven. 
De Afbouwacademie ondersteunt hierbij met de website www.afbouwacademie.com met een sectorspecifiek aanbod van klassikale trainingen van o.a. leveranciers, producenten en branche-opleiders. Wie goed geïnformeerd wil blijven over het groeiende aanbod van trainingen, kan zich op de website inschrijven voor de nieuwsbrief. Wie daarnaast een account aanmaakt voor de online trainingen kan gratis e-learnings volgen.
Ambassadeurs gaan werkgevers bezoeken om hen te informeren en te stimuleren om hun werknemers bij te scholen. Ook zullen zij inventariseren op welke gebieden de ondernemers extra ondersteuning nodig hebben.
Het O&O-fonds Afbouw subsidieert een groot deel van de cursus- en verletkosten. Vrijwel alle trainingen op de site kennen bovendien – wederom dankzij subsidie – een startgarantie: zo weten deelnemers zeker dat zij de gewenste training kunnen gaan volgen.

Download de gratis Mebest-app