In de eerste week van oktober is de derde Mebest van 2023 verschenen.

In deze uitgave hebben we vier projecten onder de loep genomen.

We namen een kijkje bij Huis Landfort dat, alweer, is gerestaureerd. De focus ligt vooral op het werk van Stöteler Afbouw aan de gevel van het landhuis, maar ook het decoratieve stucwerk in de kamers komt aan bod.

Voor een prachtig natuursteenproject nemen we je mee naar een woning in Amsterdam. Daar raakten we onder de indruk van niet alleen de prachtige materialen maar ook het vakkundige precisiewerk van Bart Natuursteen.

In Den Haag bezochten we Plesmanduin. Voorheen was dat het hoofdkantoor van de KLM maar dat is getransformeerd tot appartementencomplex. Onder meer stukadoorsbedrijf Combinatie van der Hout had daar een zeer gevarieerde opdracht aan.

Circulair bouwen staat volop in de aandacht, ook in Mebest. Bij B-CIS in Zaltbommel bewonderden we de circulaire terrazzowerk (vloeren, tafelblad en aanrecht) van Eterno Minerals of the World.

U kunt Mebest 2023-3 hier lezen.

Download de gratis Mebest-app