UZIN presenteert een technologie op het gebied van alkali- en vochtbestendige producten die geschikt zijn voor het leggen van vochtbestendige textiele- en elastische vloerbedekking op ondergronden met restvocht en ondergronden met optrekkend vocht. MT staat voor “Moisture Tolerant” en dus voor producten die niet worden aangetast door optrekkend alkalisch vocht uit de ondergrond. In het UZIN-productassortiment zijn ze gemarkeerd met het nieuwe label “MT-Technology”. Zo bestaat het UZIN MT Classic Systeem uit twee nieuwe en twee bestaande producten. UZIN PE 360 Plus dispersieprimer, UZIN NC 182 reparatiemortel, de nieuwe UZIN NC 161 cementgebonden egalisatie-/uitvlakmassa en de nieuwe UZIN KE 25 universele lijm. Het systeem is geschikt op vochtige, cementgebonden ondergronden en hier komt geen vochtscherm of –barrière meer aan te pas. De reden: het alkalische vocht tast de producten en het systeem in zijn geheel niet aan.

Het nieuwe UZIN MT Classic Systeem is het eerste vloersysteem van UZIN waarbij alle gebruikte systeemcomponenten bestand zijn tegen alkalische vocht. “We hebben onze expertise op het gebied van vocht in de ondergrond gebruikt om nieuwe oplossingen met veel voordelen te ontwikkelen”, legt Herbert van den Heuvel uit, verkoopleider van UZIN. “Het weglaten van een vochtscherm en de bijbehorende stappen maakt het MT-systeem een efficiënt en zuinig alternatief voor klassieke barrièresystemen”. Het nieuwe systeem scoort ook punten op het gebied van duurzaamheid, met een CO2-footprint die ongeveer 50% lager ligt dan bij conventionele systemen waar kunsthars primers aan te pas komen.

Download de gratis Mebest-app