Het Vakboek Natuursteen is hét complete naslagwerk voor de aankomende en de ervaren natuursteenbewerker. Dit vakboek, geschreven door experts in het vakgebied en dit najaar gepresenteerd, biedt uitgebreide en actuele kennis voor natuursteenbewerking. Het Vakboek Natuursteen is mogelijk gemaakt door CNV Vakmensen, FNV Bouwen & Wonen en NOA (Ondernemingsvereniging Afbouwbedrijven), verenigd in het Branche Platform Afbouw.

Wat is er nog te vertellen over dit eeuwenoude ambacht? Naast alle basis bewerkingstechnieken is er veel te leren over moderne schuur-, polijst- en zaagmiddelen. Over moderne bevestigingsmaterialen die de laatste jaren zijn ontwikkeld en hoe CNC-zaagmachines een vaste plek verwierven en een ander manier van werken mogelijk maakten. Het boek besteedt ook veel aandacht aan de innovaties bij het transport en het tillen van natuursteen en de noodzaak van de persoon beschermende maatregelen.
Het 550 pagina’s dikke Vakboek Natuursteen is rijkelijk voorzien van foto’s en illustraties die speciaal voor het vakboek zijn gemaakt. Alle technieken en processen worden hiermee duidelijk in beeld gebracht.

Dit vakboek is een onmisbare bron van kennis voor iedereen die betrokken is bij het ambacht. Het boek verkent grondig de verschillende soorten natuursteen en materialen. Vervolgens is elk hoofdstuk gewijd aan specifieke thema’s zoals bouwkunde, grafwerk, bewerken en stellen van natuursteen, technisch tekenen en constructies. Elk onderwerp wordt behandeld met de diepgang en precisie die de echte vakman nodig heeft.

Het boek is verkrijgbaar onder het ISBN-nummer: 9789492794680, en kan online besteld worden bij Savantis via www.savantiswebshop.nl.

Download de gratis Mebest-app